Social Icons

twitter facebook google plus linkedin rss feed email

Yasa Dışı Scriptler ve Suçları

Merhaba scriptciyim takipçileri. Sizlere her gün yasal script paylaşıyoruz ve yasal olarak dağıtılan scriptlerin nesli tükenmek üzere diyebilirim. Bir çok önemli sitelerin scriptleri warez (null) olarak paylaşıma düşmüş durumda. Ancak son zamanlarda artan warez script kullanımının önüne geçmemiz lazım. Eğer bunu engelleyemezse bir çok arkadaşımızın canı yanacak ve emekler boşa gidecektir. Öncelikle biraz bilgilendirme yapmak istiyorum:

Warez Nedir? : Warez kelimesinin Türkçe bir karşılığı yoktur ama Korsan olarak adlandırılır. İlk başlarda sadece çeşitli yeraltı bilgisayar grupları tarafından kullanılan bu tanım, günümüzde İnternet kullanıcıları ve medya sektöründe de sıkça kullanılır. 1990'ların öncesinde, korsan yazılımlar "wares" olarak adlandırılmaktayken, daha sonraları kendi diline sahip yeraltı dünyası İngilizce'de çoğul eki olan "s" harfinin yerine "z" harfini getirdi ve "warez" kelimesini tüm korsan yazılımlar için genel bir isim olarak kullanmaya başladı. Yani yapılan yasa dışı (clone script, oyun crackleri vs...) warez olarak adlandırılır.

Clone Script Nedir? : Türkçe karşılığı "Çoğaltmak, Benzerini Meydana Getirmek, Klonlamak"tır. İnternet dünyasında "Clone Script" cümlesini defalarca duymuşsunuzdur. Clone Script adından da anlaşılacağı gibi diğer bir script'in kopyasıdır. Örnek vermek gerekirse "Facebook Clone Script, Twitter Clone Script .." bir nevi taklittir.

Warez ve Clone Script Kullanmanın Cezaları: Bilişim suçu olarak "Hırsızlık"dır. Bu olayın suçu 3 ile 7 yıl arası değişmektedir. Clone 'lamak ise "Verileri Kaydetme" suçuna girmektedir. 6 ay ile 3 yıl arası değişmektedir.

Diğer Bazı Suçları ise
• Kumar Oynatmak veya İmkan Sağlamak: 1 yıla kadar hapis.
• Şantaj: 1 - 3 yıl arası hapis.
• Fuhuş (cinsel içerikli): 4 - 10 yıl arası hapis.
• Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar: 1 - 3 yıl arası hapis.


5 yorum:

  1. Ben yasa dışı script kullandımda ne oldu sitemi kapattılar :(

    YanıtlaSil
  2. Kullanım şartına göre değişebilir. Sitenizin kapanması çok iyi olmuş, büyük bir bela alabilirdiniz.

    YanıtlaSil
  3. sitenin tüm kodlarını yeniden deiştir sonra kapatsınlar göreyim..

    YanıtlaSil
  4. ülkemizde genelde site kapatırlar :) aslında warez konusunda gerek mağdurlar gerekse yasa yetkilileri çok katı olmalıdırlar. ... diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. warez illegal kullanım okadar önemli değil
    dünyada lisanssız işletim sistemi daha doğrusu windows kullanan kaç insan var hesaplayın :)

    ayrıca hit yapabilmeniz için reklam yapmanız yani eninde sonunda ücret ödemeniz gerekiyor ve en az 20 kişilik bir ekibiniz olması lazım ki yazılımcı programcı gibi işin ehli insanlar ile net piyasasında
    biyerlere gelebilesiniz...

    kimse üç kuruş için dava açmaz açanda zihinsel özürlüdür...

    bu arada zaten herkes takip altında :)

    YanıtlaSil

Uygunsuz Yorumlar Silinecektir.

 

Bilgilendirme

Yer alan Scriptler tarafımızca üretilmemiştir. Üreticiler ilgili konuda gösterilir. Daha çok download linkleri de yükleyici sitelerden verilir ve dolayısı ile tarafımızca yüklenmez. Kurmadan önce bilgileri okumanızı öneririz.
İndirdiğiniz script içindeki bilgiler kısmı ile kurulum işlemini okumanızı ve anti-virüs tarayıcıdan da geçirmenizi öneririz.

Bize Yazın

Bizlere geri bildirimde bulunmak ve olumlu-olumsuz görüş sunmak için yenireg1@gmail.com email adresini kullanabilirsiniz. İçeriklerden uygunsuz olan ya da telif hakkı içeren ile önerdiğiniz scriptleri de yollayabilirsiniz. Ayrıca olumlu-olumsuz görüşlerinizi yorumlardan da yollayabilirsiniz.