Social Icons

twitter facebook google plus linkedin rss feed email

Script Kuramayanlar için Ücretsiz Siteler

ücretsiz forum blog açmak
Merhaba arkadaşlar bu yazım da script kurulumu yapamayan arkadaşların ücretsiz ve saniyeler içinde site açık yönetebileceği hizmetlerden bahsedeceğim. Şimdi script kurmak maliyet, sabır ve zaman gerektirir. Ancak ücretsiz blog veya forum hizmeti sunun sitelerde bu söz konusu değil. Saniyeler için de üyelik alıp başlayabilirsiniz.

Ücretsiz Blog Hizmeti Sunan Siteler:
Blogcu: İzlesene.com 'un bir sitesi olan blogcu.com bir zamanların en popüler sitelerinden. Alt yapısı çok sağlam olmasına rağmen son yıllarda tam sayfa reklam uygulaması nedeniyle ciddi anlamda kullanıcı kaybetti. Google blogcu ile uyuşması eskiden çok iyi olsa da günümüz aramalarında pek listelerde yer alamıyor. Yada kaybettiği ziyaretçi yüzündendir.

Blogger: Tartışmasız en iyi blog hizmeti sunan sitedir. Alt yapısı Google'dır yani Google'a aittir. Google'la ilk aylarda uyuşma sorunu yaşasa da ileride gözde hale gelebilirsiniz. Bildiğiniz üzre scriptciyim'de bir blogger alt yapısı kullanmaktadır. Blogger'ın diğer bir avantajı ise eklenti ve tema  bakımından oldukça zengin arşivlere ulaşabilirsiniz.

Wordpress: tr.wordpress.com 'dan ücretsiz bir şekilde wordpress blog'a sahip olabilirsiniz ancak bu blog'u uzun ömürlü kullanmayı düşünmeyin. Wordpress'te yeni iseniz bu hizmette Wordpress'i öğrenebilir veya bilgilerinizi pratikleştirebilirsiniz. Wordpress alt yapısında size tema üzerinde değişiklik, eklenti, tema yükleme gibi ekstra özellik sunmuyor.

Alternatif Blog Siteleri:
  • Benimblog: Bu hizmet biraz basittir ve pek ilgi çekici değildir ve site adını "benimblog.com/siteadi" olarak verir. (Ama bir Türk sitesi olduğu için destekliyoruz)
  • Blogsayfasi: Bu hizmet size Wordpress Mu ile kurulmuş bir özellik sunar yani wordpress hizmeti. Ancak canınızı sıkan bir olay olacaksa oda siteyi açtıktan sonra yönetici onayı beklemektir.
  • BedavaBu: "bedavabu.com" adresinden ücretsiz bir sosyal blog açabilirsiniz ancak domain adresi "siteadi.ben.im" olarak sunuluyor. Kiminiz için çok hoş olabilir :) (adiniz-soyadiniz.ben.im gibi)
  • Mybloog: Sisteme üye olmak için sadece kullanıcı ve e-posta girmeniz yetiyor mail adresinize gelen şifre ile hemen girip blog'unuzu yönetebiliyorsunuz.Wordpress Mu alt yapısı kullanıyor.
  • Blogülkesi: Benzerlerinden farklı bir paneli var ve bloglarınız da bir adet text ve bir adet toolbar reklam uyguluyor.
  • Yetkinblog: Türkiye IPlerine engellenmiş eski bir blog hizmeti.
  • inuBe: İnube bu piyasaya yeni sürülmüş bir hizmettir. tr.inube.com adresinden Türkçe erişim yapabilirsiniz.
Ücretsiz Forum Hizmeti Sunan Siteler:
forums-free: Size ücretsiz olarak 5 GB alan sağlıyor. Sitenize otomatik olarak phpBB 3 kuruluyor ve forum haricinde portal imkanı sağlıyor. Sistemin birde destek ekibi var ve forum da size yardımcı oluyorlar. Sistemin tek kötü yanı ise domaini. "siteadi.forums-free.com" olması.

ForumAc: MyBB eminim bir çok kişinin tercihi arasındadır, bu sistemde size MyBB imkanı sunuyor. Ve sistem de hiç bir reklam söz konusu değil (domain hariç :) )

Forumup: Ücretsiz olarak phpBB2 - phpBB 3 hizmeti veren bir site. Ve sistem tema, içerik bakımından oldukça zengin. Bir kötü yanı ise resmi Türkçe yardım destek bölümü maalesef bulunmuyor.

FreeSmf: Freesmf.org size Ücretsiz SM Forum kurma imkanı sağlıyor. Ancak kalitesini çok aşırı derecede bozdu ve kullanan kaç kişi kaldı bilmiyorum. Aşırı derece de reklam eklenmiş ve sunucular oldukça ağır çalışıyor. Çeşitli domain alma imkanları sunuyor.

Alternatif Forum Siteleri
  • SMF123: Türkiye'nin ücretsiz SM Forum hizmeti sunan sitesidir. Kullanıcı sayısı bir ara aşırı derece de artmıştı ve siste sunuculara ayırmıştı. Denk gelirse alınabiliyordu sanırım şuan da sunucular genişletilmiş ve böyle bir durum söz konusu değil.
  • 10Tl: Ücretsiz MyBB imkanı sunan hizmetlerden, ancak tema ayarları kendi kendine bozuluyor ve site gezinemez hâl alıyor. Admin panele erişmek mümkün olmuyor.
  • InvisionFree: Ücretsiz Invision tabanlı bir site kurmanıza imkan sağlıyor.
  • Zetaboards: Size ücretsiz forum hizmeti sunuyor ve çok şahane tema yapımına izin veriyor örneklere kendi resmi sitesinden bakabilirsiniz. Bir kötü yanı ise domaini "zetaboards.com/siteadi" olarak veriyor.
  • Yuku: Tek adımda ücretsiz forumunuzu oluşturabiliyorsunuz.
  • Forumotion (Yetkinforum): Türkiye IPlerine engellenmiş olan forum hizmeti.

Teşekkürler - Scriptciyim...

1 yorum:

Uygunsuz Yorumlar Silinecektir.

 

Bilgilendirme

Yer alan Scriptler tarafımızca üretilmemiştir. Üreticiler ilgili konuda gösterilir. Daha çok download linkleri de yükleyici sitelerden verilir ve dolayısı ile tarafımızca yüklenmez. Kurmadan önce bilgileri okumanızı öneririz.
İndirdiğiniz script içindeki bilgiler kısmı ile kurulum işlemini okumanızı ve anti-virüs tarayıcıdan da geçirmenizi öneririz.

Bize Yazın

Bizlere geri bildirimde bulunmak ve olumlu-olumsuz görüş sunmak için yenireg1@gmail.com email adresini kullanabilirsiniz. İçeriklerden uygunsuz olan ya da telif hakkı içeren ile önerdiğiniz scriptleri de yollayabilirsiniz. Ayrıca olumlu-olumsuz görüşlerinizi yorumlardan da yollayabilirsiniz.